Květen

Bielefeld rok 1914. Podnik rodiny Meisterových vzkvétá, vynález kypřicího prášku znamenal obrovský úspěch. Julius, syn zakladatele továrny, dokončil studium chemie a chystá se nastoupit do vedení firmy a oženit se s Lotte, svou velkou láskou. Krátce nato však vypukne 1. světová válka a Julius je povolán na frontu, zatímco Lotte doma zjišťuje, že je těhotná. Druhý díl série Pekařky od německé autorky Evy-Marie Bastové má název Cukrové roky.

V chladných vodách Pugetova zálivu je nalezeno tělo ženy v pasti na kraby a detektiv Tracy Crosswhiteová se pouští do vyšetřování nelehkého případu. Než se jí podaří identifikovat vraha, musí nejdříve se svými kolegy ze seattleské policie zjistit, kdo je vůbec obětí. Pitva odhalí, že oběť zřejmě vynaložila velké úsilí, aby utajila svou totožnost. Před kým tedy utíkala? Thriller Dívka v pasti napsal Robert Dugoni.

Jana má práci, která ji nebaví, žije v nefunkčním vztahu a právě zdědila starý dům po babičce. A aby toho nebylo málo, začnou jí prostřednictvím notářky chodit záhadné dopisy. Dopisy, které pro ni na sklonku života sepsala babička Anna. Ta v roce 1944 právě oslavila osmnácté narozeniny a kromě toho, že čelila každodennímu strachu z války, prožívala i svou první a osudovou lásku. Autorkou románu Dopisy od babičky je Veronika Doušová.

Příběh Dana Wlodarczyka se inspiruje skutečnými událostmi, které rozdělily názory české veřejnosti a jejichž středobodem byla dívka pojmenovaná indiánským jménem Jitřní záře. Budování nového domova v zapadlé šumavské vesnici a narození holčičky s netradičním jménem rozehraje drama plné nepochopení a nedorozumění mezi rodiči toužícími žít nezávislý a svobodný život a společností, která se je snaží zařadit do systému.

Dlouholetý ředitel Botanické zahrady Univerzity Karlovy, autor rozhlasových Dobrých jiter i mnoha publikací Václav Větvička vypráví v rozhovoru s publicistou Petrem Havlem o svém životě a bohatě rozvětvených odborných zájmech. Knihu s názvem Nejkrásnější země nám leží pod nohama doprovází množství autorových kreseb, fotografií a ukázek z jeho knih.

Od nejprodávanějších autorek New York Times Vi Keeland a Penelope Ward přichází love story Nesnáším tě. Vše začalo vzkazem všitým do svatebních šatů a podepsaným jistým Reedem. Charlotte, která šaty se vzkazem náhodně objeví v půjčovně, je přesvědčena, že Reed musí být ten nejromantičtější muž na světě. A jak později zjistí, taky ten nejkrásnější. A zároveň arogantní a cynický. Osud chtěl tomu, aby se Reed stal Charlottiným novým šéfem…

Román Oheň a ruda je inspirovaný skutečnými událostmi a popisuje nelehký osud tří žen, příslušnic mormonské církve, které mají společného manžela. Příběh se odehrává v polovině 19. století – v době, kdy se mezi mormony a vládou ve Washingtonu začíná schylovat k boji. Autorkou historického románu je americká spisovatelka Olivia Hawker.

Král Ludvík II. Bavorský byl v roce 1886 zbaven funkce a následně za záhadných okolností zemřel. Výstřední panovník se v posledních letech života snažil najít nové království, v němž by mohl vládnout podle svého. Špičkový kryptolog Cotton Malone teď hledá listinu dokazující, komu toto území vlastně patří. Jelikož po dokumentu kromě USA prahnou následníci bavorského trůnu, Německo i Čína, má Malone v patách velmi nebezpečné protivníky. Autorem románu Poslední království je Steve Berry.

Fantaskní román Příběh akvamarínu od Miriam Blahové se odehrává na Jablunkovsku. Hlavní hrdinka Jasmína je uzavřená dívka ze současnosti, která potkává mladého muže z druhé poloviny 19. století. Je to sen nebo skutečnost? Rutinní život Jasmíny, která bydlí s matkou a marně hledá práci, může změnit snad jen zázrak. Je jím příchod Oskara, který se přistěhuje do její blízkosti, nebo tajemný Joachim, který tvrdí, že pochází z roku 1836?

Melanie se musí vypořádat s nečekaným dědictvím po své pratetě, které jí obrátí život naruby. V kouzelném přímořském městečku na ni čekají staří přátelé, dům se zahradou, roztomilá fenka Čoko a hlavně neodolatelně přitažlivý právník Alex. Autorkou milostného románu Psí štěstí je německá spisovatelka Petra Schierová.

Mladá Američanka Fiona zná matčino tajemství týkající se jejího pravého otce. Netuší ale, jaké důsledky to pro ni bude mít. A to až do chvíle, kdy se vydá do Toskánska, aby převzala nečekané dědictví, vypořádala se se složitými rodinnými vztahy a rozpletla tajemství matčina románku. Autorkou knihy Toskánské dědictví je Julianne MacLean.

Kniha Ukrývané děti přináší skutečné příběhy dětí, které se musely za druhé světové války skrývat. Některé měly štěstí, že se o ně postarali milující lidé, jiné měly smůlu a ocitly se u prospěchářů, kterým šlo jen o peníze. Protagonisté zdokumentovaných příběhů patří k posledním žijícím svědkům a mnozí z nich vyprávěli o svých zkušenostech vůbec poprvé. Těchto patnáct autentických výpovědí sepsal Marcel Prins a Peter Henk Steenhuis.

Když se jednoho dne objeví u trosek strašidelného opatství opředeného legendami tělo mladé ženy, všichni předpokládají, že se jí samou hrůzou zastavilo srdce. Ohledání těla však ukáže, že to nebude tak jednoduché. Krásná Elizabeth totiž zemřela na otravu kyanidem a smrtelnou dávku jí musel podat někdo z jejích blízkých. Historická detektivka z 19. století Vražda v opatství od Iriny Shapiro je druhým dílem ze série Záhady Redmonda a Haze.

Na okraji lesa se najde ohořelé luxusní auto. Policie na místě zjišťuje, že ve voze je mrtvola a že požár nejspíš nebyl nehodou, ale snahou o zahlazení stop. Kriminalista Radim Brázda se spolu se svéráznou policistkou Dianou Černou pouští do nelehkého vyšetřování. To je zavádí do slepých uliček a nutí je uvažovat nad tím, jak dobře vlastně znají lidi, o nichž si mysleli, že je nemohou ničím překvapit. Autorem detektivky Vražedná splátka je David Urban.

Chcete cestovat a zároveň hledáte klid? Nechte se zavést na zapadlé naučné stezky, opuštěné hřbitovy i ztichlé obce uprostřed lesů v oblasti Novohradských hor. Ticho tu číhá za každým rohem. Začtěte se do zapomenutých místních příběhů a nechte se inspirovat k trase vlastního rozjímání. Autorem knihy Za tichem je spisovatel a místní patriot Jan Štifter.

Když si Nora Davisová dělala jako malá v pokojíčku úkoly, netušila, že její otec zatím ve sklepě vraždí ženy. Až do dne, kdy se jim u dveří objevila policie. O desítky let později je Nořin otec stále za mřížemi a ona je úspěšným chirurgem s poklidným a osamělým životem. Nikdo netuší, že její otec byl sériový vrah. Pak však Nora zjistí, že jedna z jejích pacientek byla zavražděna a to stejně děsivým a jedinečným způsobem, jakým vraždil její otec. Autorkou thrilleru Za zamčenými dveřmi je Freida McFadden.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací