Červenec

Kniha Bizarní Česko je netradičním turistickým průvodcem místy v České republice, která jsou nějakým způsobem kuriózní, zvláštní, překvapivá či jinak výjimečná. Bizarních lokalit se v knize nashromáždilo více než sto. Některé vyčnívají zvláštním jménem, nezapomnělo se však ani na neobvyklou architekturu a různé netradiční sbírky a muzea. Kniha je dílem novináře MF DNES Jakuba Pokorného, autora populární rubriky Český výletník.

Touha po objevování je stará jako lidstvo samo. Nutí nás sbalit batoh a vyrazit za dobrodružstvím. Na pozadí 840 kilometrů dlouhé pouti napříč magickými Pyrenejemi vypráví Martina Merisi příběh o síle dětských snů, o peripetiích na cestách, o přátelství, svobodě, horách, strachu, odvaze i lásce. Cestopis Duše na cestách s humorem i hloubkou odkrývá, že každá cesta ven je především cestou dovnitř.

Nevěra, mladé dívky a movití pánové, to vše spojuje tři detektivní příběhy odehrávající se v Brně. Případy jsou propojeny postavami vyšetřovatelů - nadporučíka Adama Vonky a jeho týmu. Povídky se vyznačují klasickou detektivní zápletkou, překvapivými až nepravděpodobnými dějovými zvraty a komplikovanými vztahy postav, nahlíženými z čistě ženského úhlu. Autorkou krimi povídek Falešná kočička je Naďa Horáková.

Iris a Gabriel mají krásný dům na britském venkově, úspěšnou dceru a dobré přátele Laurie a Pierra, kteří žijí v Paříži. Když se však Gabriel stane svědkem tragické události, zdánlivé štěstí se rozplyne. Ve vypjaté situaci se v jejich domácnosti objeví nečekaný host – Laurie, která přebírá Irisinu identitu a zajímá se o záhadné úmrtí. Navíc není jedinou podezřelou osobou, která se ve městě paralyzovaném strachem objeví. Autorkou thrilleru Host je B. A. Paris.

V zakázaném území kolem šumavské řeky Křemelná se koncem sedmdesátých let začíná probouzet k životu dávná legenda. Pohraniční stráž zde stále častěji hlásí výskyt neznámých světelných jevů. Roste podezření na možné nepřátelské plány ze strany Západu. A krajem se opět šíří odvěké pověsti o bludičkách a beztělcích. Do míst, jež byla po desetiletí nepřístupná, je tedy vyslána vědecká výprava, která má záhadná zjevení prozkoumat. Hororový příběh z magické Šumavy Ignis fatuus napsala Petra Klabouchová.

Všichni za jednoho a jedna proti všem. Milady de Winter - svůdnice, soupeřka tří mušketýrů a nástroj mocného kardinála. Všichni víme, že dějiny píší vítězní muži. V příběhu Milady nám Laura L. Sullivanová vypráví příběh z pohledu samotné milady. Příběh o tom, jak se dívka z venkova stala nejobávanější ženou celé Evropy.

Román Johany Kral Probudit se jako delfín přináší osudy rodiny, která se nečekaně ocitne ve finančních a vztahových nesnázích. Karolína s Jakubem se po dvacetiletém manželství vzájemně odcizí a jejich tři děti se nechtějí nové situaci přizpůsobit. Příběhy, které se vzájemně prolínají, se odehrávají z pohledu matky psycholožky, otce podnikatele a dospívající dcery.

Historická detektivka Prokletí rodu Janoviců je 18. dílem ze série Letopisy královské komory, jejímž autorem je Vlastimil Vondruška. Tentokrát má Jiří Adam z Dobronína za úkol vyšetřit vraždu manželky Oldřicha z Janovic. Netuší však, jak temnou minulost bude muset odkrýt.

V ranních hodinách objeví zahradník hotelu Tenerife Mar nahé mrtvé tělo krásné dívky. Kapitán Rodríguez z místní kriminálky je postaven před fakt, že nikdo z českých turistů bydlících v hotelu nerozumí španělsky. O pomoc požádají majitelku realitní kanceláře Zuzanu Wilder, která se na ostrov přestěhovala z Prahy. Po příjezdu do hotelu Zuzana velmi rychle zjišťuje, že jeden den spolupráce policii stačit nebude. Autorkou detektivky Příliš mnoho náhod v Tenerife Mar je Helena Hardenová.

Kniha Řeka zázraků přináší dvanáct povídek psaných rukou oblíbeného moderátora Vladimíra Kořena. Ten nás provede padesáti lety svého života. Své příběhy si zde najdou maminky, babičky, rybáři, milovníci a ochránci přírody, šachisté, vášniví čtenáři i poklidní sběratelé poštovních známek.

Sára je šéfredaktorkou módního časopisu a jako novinářka se už setkala snad se všemi slavnými osobnostmi doma i v zahraničí. Mnohé z nich měla možnost navštívit v soukromí jejich honosných vil, s některými se skamarádila, takže ji už jen tak něco nevyvede z míry. Až do doby, kdy potká italského prezidenta. Příběh tajné lásky, který začíná jako pohádka, ale brzy narazí na realitu. Knihu Sára kráčí do paláce napsala Jana Benková.

Blanka si již pár měsíců v Kalábrii žije svůj italský sen se vším, co k němu patří. Nechybí moře, výhled na Stromboli, báječné jídlo i pohledný Ital – osudový muž, který se nebojí plánovat společnou budoucnost. Nechme se v románu Srdce nemá vrásky od Blanky Malé vtáhnout do příběhu, ve kterém se opět setkáme s Agostinem, Annou, Rózou a dalšími postavami, které nás provázely knihou Láska ve špičce italské boty.

Zdálo by se, že život v Jizerských horách plyne pomalu a nic moc se tu vlastně neděje. Jenže zdání občas klame a pod povrchem se zde odehrávají dramatické lidské osudy. V knize Šárky Andrlové Tajemství domu v L. se ponořme se do příběhu vdovy Jitky a její dospívající dcery Jany, do příběhu Anny, která houževnatě pátrá po svém původu i do příběhů dalších obyvatel typického českého městečka.

Marie žije v pařížské čtvrti Belleville, kde se narodila i Edith Piaf. Své dospělé děti vídá o víkendech. Poklidný život padesátnice si zpestřuje čtením cestovatelských časopisů a sněním o dalekých krajinách. Jednoho dne se však rozhodne zmizet. Co ji přivedlo k tak šílenému rozhodnutí? Proč se odhodlala vzdát se své rodiny a zinscenovat vlastní smrt? Román Teorie zmizení napsala Lucie Brejšová.

Krimiromán Tíha viny od švédské autorské dvojice Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt přináší už osmý případ policejního psychologa Sebastiana Bergmana. Na prasečí farmě u Västerĺsu je nalezena zavražděná šedesátiletá žena. Vše nasvědčuje tomu, že zločin byl spáchán se zvláštním záměrem: upoutat pozornost psychologa Bergmana. Vyšetřování se posouvá do osobní roviny a Sebastianův soukromý a pracovní život se proplétají.

Emma pozve svou nejlepší kamarádku Mel na dámskou jízdu do Edinburghu. Je tu však jeden háček - Emmina babička jede na poznávací zájezd, při němž plánuje rozprášit popel svého zesnulého manžela a zapomnětlivá Emma jí slíbí, že ji doprovodí. Do Edinburghu. O víkendu, kdy má jet s Mel. Emma se rozhodne oba výlety spojit a dvě mladé dívky tak vyrazí na autobusový zájezd spolu se skupinou sedmdesátníků. Humoristický román Vítejte na Odysseji severu napsala Izzy Bromleyová.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací