Červen

Můj tatínek mne naučil, že člověk může vždycky očekávat od kohokoliv cokoliv. Má maminka mne naučila, že prádlo si musí každý vyprat sám. Moje děti mne naučily, že největší výhodou společného bydlení je to, že si vždycky máte na kom vybít vztek. Mám svou rodinu opravdu ráda. Myslím si proto, že ji mohu s klidem pomlouvat. Co nám na svou rodinu prozradí Halina Pawlowská tentokrát, se dočteme v její nové knize …a přeskočila jiskra.

Edita Vojtková si v životě prošla mnoha těžkostmi. Nejrůznější ztráty, útrapy a nízké sebevědomí ji provázely poměrně dlouho. Teprve cesta do Bolívie pro ni znamenala zlom a začátek nového života. V exotické zemi se stala úspěšnou módní návrhářkou, podnikatelkou a matkou. V autobiografické knize Den, kdy jsem se poznala, se Edita dělí o své poznatky jak překonat těžká období, jak najít sama sebe a dosáhnout vnitřního klidu.

Když je poblíž opuštěné dálnice nalezen otevřený hrob, agentka FBI Nikki Huntová ví naprosto přesně, čí těla skrývá. První obětí je pohřešovaný chlapec Kellan, po kterém už dva dny pátrá, druhou pak jeho matka Dana. Řezné rány na Danině těle nasvědčují tomu, že zabila svého syna a pak i sebe. Nikki však na místě činu nachází otisky bot někoho třetího. A pak zmizí další dítě… Autorkou thrilleru Dokonalý hrob je Stacy Green.

V románu Džinové vypráví autorka Fatma Aydemirová příběh německo-kurdské rodiny z pohledu jejích jednotlivých členů - šesti velmi odlišných lidí, kteří jsou příbuzní jen shodou okolností. Všichni mají svá trápení, tajemství a touhy. Je to příběh o osudech statisíců tureckých emigrantů, kteří v šedesátých letech přišli do Německa za lepším životem.

Každý psychiatr by byl šťastný, kdyby se mohl dostat do hlavy této narcistické pacientky a odhalit pravdu za závojem jejích lží. Cordelie žije na Azurovém pobřeží a vydává se za anglickou společenskou smetánku už více než dvacet let. Nyní ji ale štěstí začíná opouštět. Peněz ubývá, její krása se ztrácí a tělo, které se právě rozkládá na podlaze jejího bytu, jí přidělává problémy, s nimiž nepočítala. Autorkou thrilleru Hluboko pod kůží je Liz Nugent.

J. R. Ellis je autorem britské krimisérie Vraždy v Yorkshiru s vrchním inspektorem Jimem Oldroydem. Jeho druhý případ má název Klíč k vraždě. Když je během koncertu zastřelen světoznámý houslista Hans Müller, má před sebou zkušený detektiv případ, který se vzpírá logice: pachatel beze stopy unikl a spolu s ním se ztratily i Müllerovy drahocenné stradivárky. Při pátrání po tajemném střelci vstupuje Oldroyd do uzavřeného světa bohatých sběratelů hudebních nástrojů i do temných vod skrývajících děsivá tajemství minulosti.

Lesk soumraku je úvodním dílem rodinné ságy jedné hraběcí rodiny z panství Greifenau v Zadních Pomořanech v letech 1913 - 1919. Konstantin, nejstarší syn a dědic se zamiluje do vesnické učitelky Rebeccy, navíc přesvědčené sociální demokratky. Jeho sestru Katharinu čeká domluvený sňatek, její srdce však patří jinému. I když oba sourozenci své tajné lásky dobře skrývají, nezadržitelně se řítí do katastrofy. Autorkou románu je Hanna Caspian.

Dětství Normy Jeane je osamělé a nuzné, jejím útočištěm jsou filmy s hollywoodskými herečkami. Po nuceném sňatku musí svůj sen stát se jednou z nich opustit. Později si ji však jeden fotograf vyhlédne jako modelku. Před jeho objektivem Norma srší životností, její komplexy jsou zapomenuty. A tak se zrodí Marilyn Monroe, největší sexsymbol filmové historie. Biografický román Marilyn napsaly sestry Claudia a Nadja Beinertovy.

Olivie se po rozchodu se Simonem dozví, že jí přítel zamlčel nemoc a zemřel. Zdrcená jeho smrtí opouští Londýn a vydává se do Simonova rodného městečka Bridgewater, kde má splnit jeho poslední vůli. V cestě za splněním posledního přání zesnulého jí však stojí nejen Simonův arogantní otec, ale i úzkostné stavy, které Olivii sužují už od dospívání. Autorkou milostného románu Návrat do Bridgewater je česká autorka Kristina Hattenhauer.

Sourozence Herelovy od dětství pojí silné pouto, a přestože už jsou všichni dospělí, nedají na sebe dopustit. Rodinnou idylku jim však jednoho dne naruší hrůzný nález na zahradě matčina domu, jenž spustí lavinu nečekaných událostí. Minulost se probouzí k životu a spolu s ní i mučivé tajemství, které nikdy nemělo spatřit světlo světa. Psychologický thriller Někdo z nás napsala Kristýna Trpková.

Na rozlučce se svobodou je dovoleno vše, tím spíš když si nevěsta přeje divokou jízdu. Zapomíná však, že jí i jejím bývalým spolužačkám už dávno není dvacet a že je doma třeba čekají závazky, které by s tím tak docela nesouhlasily. Nová kniha Dagmar Digmy Čechové Noc špatných polibků vypráví příběh čtyř zcela odlišných kamarádek, které spojuje minulost a nově i jedna hříšná noc, po níž se hodně změní.

Čtrnáctiletému Richardovi, který se po tragických událostech přistěhoval k tetě a strýci do městečka Ballantyne, se smůla lepí na paty. Když přemluví spolužáka Toma, aby z telefonní budky někomu náhodně zavolal a vystřelil si z něj, vypadá to jako nevinná lumpárna. Jenže sluchátko vzápětí Toma sežere. Richardovi nikdo nevěří a po zmizení dalšího spolužáka ho čeká pobyt v nápravném zařízení. Jak dokáže, co se doopravdy stalo? A není náhodou všechno úplně jinak? Thriller s hororovými prvky Noční dům napsal Jo Nesbø.

Rebece byly tři roky, když se její matka Fiona jednoho dne nenápadně vytratila ze dveří a už se nikdy neukázala. Rodina o ní neslyšela skoro čtyřicet let. Po bratrově pohřbu však Rebeka obdrží nepodepsané kondolenční přání. Neví, jestli ho poslala Fiona, ale něco jí říká, že ano. Rebeka se rozhodne zjistit, co se před lety s její matkou stalo. V novém románu Tima Weavera Poslední sbohem musí David Raker vyřešit dávnou vraždu i nevysvětlitelné zmizení.

V knižní zpovědi Šmicer: Můj druhý život rekapituluje známý fotbalista především posledních čtrnáct let: pootevře dveře do šatny Slavie, s níž po návratu z ciziny získal dva tituly, přiblíží své působení v roli manažera národního týmu nebo zavzpomíná, jak pomáhal klub zachránit v první lize. Kromě toho čtenáře zve na cesty ve službách Liverpoolu a nechává je nahlédnout i do svého soukromí. Autorem knihy je Štěpán Filípek.

Když Jess potká na zahradní párty Sama, začne to mezi nimi nebezpečně jiskřit. Hráče kriketu si ovšem nárokuje influencerka Victoria, která odmítá uznat, že se zamiloval do jiné a hodlá mu to pořádně znepříjemnit. Román Trable s láskou napsala Jules Wake, což je pseudonym oblíbené autorky Julie Caplin.

Když mírumilovnou kolonii na měsíci v jednom z nejzazších koutů vesmíru ohrozí armády tyranského regenta Balisaria, stane se Kora, tajuplná cizinka žijící spolu s vesničany, jejich nejlepší nadějí na přežití. Kora shromáždí schopné bojovníky z různých světů, aby se po jejím boku pokusili vzdorovat Mateřskému světu. Sci-fi Zrozená z ohně je prvním dílem ze série Rebel Moon od americké autorky V. Castro.

zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací